Blogs

Wat is het verschil tussen een 2D en 3D animatie?

Een animatie is een eenvoudige manier om je doelgroep te bereiken: het stelt jou in staat om je verhaal op een unieke manier over te brengen. ‘Animatie’ is nogal een containerbegrip. Je hebt ze namelijk in alle vormen en maten. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is tussen een 2D en een 3D animatie en welke methode het beste past bij jouw boodschap.

Blog 1: Hoe wordt een animatie gemaakt? (Stappenplan)

Een animatievideo is dé manier om jouw verhaal, instructie of proces simpel en visueel te maken. Maar hoe komt zo’n animatievideo tot stand? Dat leggen we je stap voor stap uit!

Wat kost een animatiefilmpje?

De kosten van een animatievideo liggen enorm uiteen. Dit komt simpelweg omdat er allerlei soorten en variabelen zijn die bepalend zijn voor de prijs. Het korte antwoord op deze vraag is daarom: de prijs van een animatievideo laten maken ligt tussen de € 2.000 en € 9.000.

Hoe maak je een animatie?

Wil je zelf een animatie maken? Leer het ‘spel’ om van niks, tot een verhaal, tot een volledige animatievideo te komen. Het is een proces waarbij creativiteit, een duidelijk verhaal en de juiste tools de sleutels tot succes vormen.