Technische animatie laten maken

Heb je een complex of technisch onderwerp? Technische informatie leent zich perfect voor een animatie, aangezien je hiermee een ingewikkeld verhaal op sterke wijze visualiseert en versimpelt. Oftewel, de ideale oplossing hiervoor is om een animatie te laten maken.

Tijdens het proces denk je met ons mee over de ontwikkeling van de illustraties, de boodschap en de stijl van de animatie. Wij helpen je vanuit onze expertise om de complexe en technische materie om te zetten naar sterke visualisaties. Ontdek ook de kracht van animatie!

Technische animatie: complexiteit versimpeld

Een technische animatie is los van de visualiserende kracht ook een goede keuze omdat beelden meer blijven hangen en begrijpelijker zijn dan tekst. Wil je een technische animatie laten maken, dan is echt alles mogelijk. Wij creëren alles wat jij wilt visualiseren en communiceren. Je kunt hierbij kiezen tussen twee soorten uitwerkingen: een 2D animatie of een 3D animatie

De voordelen van een technische animatie

 • Een beknopte technische animatie versimpelt je boodschap effectief.
 • We bespreken samen jouw doelen en wensen voor ons gezamenlijke doel: een hoogstaand eindproduct waar je doelgroep naar blijft kijken.
 • 100% op maat gemaakt voor jouw bedrijf.
 • Je verhaal duidelijk communiceren dankzij een unieke animatie, eventueel in combinatie met video.
 • We betrekken je volledig bij het proces: van verhaal tot animatie.
 • Met animatie kunnen we alles creëren dat jij wenst. Letterlijk alles is mogelijk.

Onze klanten

Prachtige merken die we hebben mogen opfleuren.

Onze klanten

"Soepele samenwerking en prachtig eindresultaat! Animation Agency weet zich snel in te leven in het bedrijf en de opdracht. Uitstekend werk en bedankt voor de samenwerking!"

Online Marketeer

Sten de Poppel

KMWE Toolmanagers

"Creatief, leveren kwaliteit en zijn snel. Een top team!"

Eigenaar

Camiel Lintsen

Kade05

"Ze hebben aan weinig woorden genoeg om precies dát te maken wat wij in gedachte hebben. Kortom een professionele en enthousiaste partner!"

Business unit manager

Martijn van Deursen

Unibouw

Een selectie van ons
meesterwerk

Ons werk

Waarom Animation Agency?

Animatiebureau Animation Agency is specialist in het maken van animaties. Vanuit onze ervaring weten wij wat wel en niet goed werkt, hoe je de aandacht vasthoudt en hoe je onderwerpen effectief visualiseert. Duidelijkheid en effectiviteit zijn leidend voor een technische animatie.

Dit is wat je kunt verwachten van ons:

 • Persoonlijk: wij gaan de samenwerking met je aan en staan 24/7 voor je klaar.
 • Wij creëren op basis van jouw voorkeuren, wensen en doelen. Alles is mogelijk.
 • Betrokken en bevlogen specialisten en eerlijk advies op basis van expertise en ervaring.
 • Een technische animatie met herkenbare, duidelijke en passende visualisaties.
 • Wij gaan niet voor minder dan het beste en meest optimale resultaat voor jou.
 • Ons gezamenlijke doel staat voorop: samen werken we aan het beste resultaat.

Technische animatie? Daag ons maar uit!

Overweeg je om een technische animatie te laten maken voor jouw organisatie? Wij helpen je om jouw complexe en technische materie op een doeltreffende en versimpelde manier uit te leggen. 

Wij durven een succesvolle technische animatie te garanderen, mede dankzij onze creativiteit, expertise en ideeën. Kortom, een animatie die jouw doelgroep duidelijk vindt en volledig begrijpt. 

Contact

Vragen over een technische animatie laten maken of wil je prijsindicatie aanvragen? Mail naar hello@animation-agency.nl, bel 040 - 240 51 51 of vul het contactformulier in.

Naam*

Achternaam*

Email*

Bedrijf

Je vraag of opmerking

Bedankt, we hebben hem ontvangen en komen zo snel mogelijk bij je terug. Mocht je in de tussentijd niks te doen hebben, dan kan je altijd ons portfolio bekijken.
Oops! Er is iets fout gegaan! Stuur een mailtje naar hello@animation-agency.nl en dan kunnen wij je direct helpen.
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met onze Privacy Policy en Cookie Policy

Technische animatie maakt techniek begrijpelijk

Met een technische animatie kun je je dienst, proces of product visualiseren, door hier bijvoorbeeld de werking of een constructie mee uit te leggen. Het mooie van dit type animatie is dat je veel minder woorden nodig hebt, aangezien de visualisering helpt om de stof duidelijk en behapbaar te maken.

Meestal wordt bij een technische animatie laten maken gekozen voor een 3D animatie. Dankzij diepte wordt de animatie realistisch, wat goed werkt voor het verduidelijken van technische onderwerpen. Voor een technische 3D animatie kunnen we ook gebruik maken van FBX-, OBJ- en CAD-bestanden.

Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen over technische animaties

Animation Agency hoort regelmatig dezelfde vragen over technische animaties laten maken. Bekijk de veelgestelde vragen hieronder en vind jouw vraag.

Hoe ziet het proces eruit bij een technische animatie?

Allereerst bespreken we natuurlijk jouw wensen, doelen en de briefing. Vervolgens verzorgen wij een strategische sessie. Hier komt een eerste versie van het plan en verhaal van de animatie uitrollen. Daarna gaan we van concept richting de uitvoer.

Ben je tot nu toe blij, dan zitten we met de digitale pennen in de aanslag klaar om aan het storyboard te werken. Verder kiezen we samen een voice-over die goed past bij jouw organisatie. Hebben we dan weer groen licht, dan brengen onze motion designers alles tot leven tot een animatie op maat.

Wat zijn de voordelen van een technische animatie?

8 op de 10 bedrijven zetten animatie in als communicatiemiddel, onder andere voor promotie en sales. Het is voor technische onderwerpen een ideaal middel om complexiteit te vereenvoudigen. Daarnaast trekken animaties sowieso meer aandacht dan bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen.

Het succes valt of staat ook met de professionaliteit, inhoud en structuur van de video. Daar kunnen wij je bij helpen. Ook leert de ervaring dat wij als neutrale partij een goede en nuttige bijdrage leveren aan de inhoud, omdat wij juist minder diep in de technische materie zitten.

Wat kost een technische animatie laten maken?

We zouden je hier graag direct een concreet antwoord willen geven, maar: ‘it depends’. Hierin spelen factoren zoals de stijl van de animatie, de lengte en de complexiteit een rol. Heb je geen idee waar je qua kosten aan moet denken en wil je snel een indicatie?

We geven je graag meer duidelijkheid, maar daarvoor hebben we wat input nodig. Daarom kun je een vrijblijvende call van 10 minuten met ons inplannen. Binnen 10 minuten hoor je wat de kosten van diverse soorten animaties zijn, die aansluiten op jouw wensen en doelen.

Ontdek de mogelijkheden.

Meer info over onze werkwijze naar een verbluffend animatiefilmpje? Neem contact op