Uitleganimatie laten maken

Een uitleganimatie laten maken biedt een effectieve oplossing voor het versimpelen van complexe materie. Zo’n uitleganimatie, ook wel explanimation genoemd, draait namelijk volledig om het vertalen van een ingewikkeld of technisch proces naar een simpel verhaal. Dit alles is mogelijk dankzij de kracht van animatie.

Bij ons heb je veel inspraak in de stijl en visualisaties van de uitlegvideo. Ons gezamenlijke doel is uiteindelijk om het ‘aha’-moment creëren bij de kijker. Ontdek de kracht van een uitleganimatie!

Uitleganimatie: minder woorden, meer beelden

Met een uitleganimatie heb je minder woorden nodig, omdat de illustraties het verhaal op een duidelijke, laagdrempelige manier vertellen. Hierbij zijn de juiste mix van duidelijke visualisaties, goede voice-over teksten en een heldere verhaallijn essentieel om de aandacht van de kijker vast te houden.  


Voordelen van een uitleganimatie

 • De illustraties zijn versimpeld, waardoor de animatie en boodschap duidelijk en visueel sterk zijn.
 • Volledig op maat gemaakt en uniek.
 • Kostenbesparend: één digitaal middel dat het verhaal duidelijk vertelt.
 • De visuals en uitlegvideo kun je hergebruiken op je website of in een infographic.
 • Alles kan. En alles wat we maken is exclusief ontwikkeld voor jouw uitleganimatie.
 • Jij bent ook een onderdeel van het team. Je denkt en kijkt tijdens het hele proces mee.

Onze klanten

Prachtige merken die we hebben mogen opfleuren.

Onze klanten

"Samen met Animation Agency hebben wij een animatie campagne gemaakt voor Hurks. Het eindresultaat is top en de eerste leads zijn al binnen via de online campagne."

Eigeneaar / Online marketeer

Ralph van Essen

Webzies

"Heldere communicatie, flexibel en creatief. Tijdens het proces hebben wij regelmatig updates ontvangen en Animation Agency nam onze feedback goed mee. Leuke partij om mee te werken, zeer aangeraden!"

Owner

Kemal Bekci

KingWrapz

"De communicatie was perfect. Kwam altijd met ideeën en oplossingen voor onze problemen."

Owner

Furkan Gocurucu

Kingwrapz

Een selectie van ons
meesterwerk

Ons werk

Waarom Animation Agency?

Bij Animation Agency hebben we al vele uitleganimaties op onze naam staan. We kunnen zowel een 2D animatie maken als een 3D animatie. Wij zijn pas tevreden als de kleinste details kloppen. Hoge kwaliteit is bij ons de standaard, maar we hebben je nog veel meer te bieden.

Dit is wat je van ons als animatiestudio mag verwachten:

 • Altijd 100% maatwerk. Daardoor zijn er oneindig veel mogelijkheden.
 • Wij bieden je persoonlijke service en aandacht. Snelle en korte lijntjes.
 • Wij denken met je mee, zijn betrokken en geven eerlijk advies op basis van onze ervaring.
 • Uitleganimaties maken wij met visuals van hoge kwaliteit.
 • Een uitlegvideo die aanspreekt, verduidelijkt en de kijker vasthoudt.
 • Wij maken een aanvalsplan aan de hand van jouw wensen en doelen.
 • Een jong, creatief en gemotiveerd team.

Een uitleganimatie: de volgende uitdaging…


Een uitleganimatie maken zien wij als een uitdaging, maar juist vanuit onze positie als ‘buitenstaander’ kunnen we je helpen om de juiste vertaalslag te maken van verhaal naar visualisatie. We bundelen hierbij jouw input met onze ervaring en expertise.  

Hoe complex je verhaal of proces ook is, wij zorgen voor duidelijkheid en simpliciteit. Dit resulteert in een animatie die blijft hangen. Neem contact met ons op en hoor meer over onze werkwijze en cases!

Contact

Vragen over een uitleganimatie laten maken of wil je een prijslijst/offerte aanvragen? Mail naar hello@animation-agency.nl, bel 040 - 240 51 51 of vul het contactformulier in.

Naam*

Achternaam*

Email*

Bedrijf

Je vraag of opmerking

Bedankt, we hebben hem ontvangen en komen zo snel mogelijk bij je terug. Mocht je in de tussentijd niks te doen hebben, dan kan je altijd ons portfolio bekijken.
Oops! Er is iets fout gegaan! Stuur een mailtje naar hello@animation-agency.nl en dan kunnen wij je direct helpen.
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met onze Privacy Policy en Cookie Policy

Uitleganimatie voor maximaal resultaat

Een uitleganimatie legt enerzijds uit wat je doet of wat voor proces je bedrijf hanteert, maar wist je dat een animatievideo laten maken ook veel invloed kan hebben op je sales? Dit komt omdat ‘zien’ als zintuig de belangrijkste impact maakt op de beslissingen die we nemen.

Met een uitleganimatie leg je visueel en eenvoudig complexe materie uit. Dit is krachtig, maar video wordt ook nog eens 12 x beter onthouden dan tekst. Met een uitleganimatie sla je dus twee vliegen in één klap. Ontdek de impact die je voor jouw bedrijf met een uitleganimatie kan maken. 

Ontdek de effectiviteit van een uitleganimatie laten maken. Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen over uitleganimaties maken

Het onderwerp ‘uitlegvideo’ roept wellicht nog wat vragen bij je op. We hebben een aantal van de mees gestelde vragen voor je bij elkaar gezet. Vind jouw vraag hieronder.

Wanneer kan ik het beste kiezen voor een uitleganimatie?

Een uitleganimatie is een ideaal middel wanneer je complexe onderwerpen op een makkelijke manier wilt uitleggen en visualiseren. Denk aan het uitleggen van complexe werkprocessen, de werking van een tool, de core business van een bedrijf, een begrip uitleggen of bepaalde regelgeving.

De content van een uitleganimatie is goed behapbaar. Daarnaast zorgen de beeldende illustraties ervoor dat de informatie begrijpelijker is en beter onthouden wordt.  

Welk type animatie is het beste?

Een uitleganimatie kan in twee vormen uitgewerkt worden: een 2D animatie of een 3D animatie. Een 2D animatie is een video zonder diepte en is daardoor in die zin een minder realistische animatie. Een 3D animatie biedt daarentegen een visuele beleving, vergelijkbaar met echte animatiefilms.

De keuze tussen deze twee type animaties kan enerzijds gemaakt worden aan de hand van het doel of de inhoud van de animatie, maar budget kan ook een rol spelen. Uiteraard kun je je afwegingen met ons bespreken en helpen we je met het bepalen van de keuze die het beste past bij jou. 

Wat kost een uitleganimatie?

Hoe graag we je hier ook direct een concreet antwoord op zouden willen geven, kan dat niet. Voor het benoemen van een prijs voor een uitleganimatie, spelen namelijk teveel variabelen een rol. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de video, de animatiestijl en de complexiteit.

Wat we wel kunnen doen, is een kort telefoongesprek met je houden, zodat we het kunnen hebben over je wensen. Binnen 10 minuten kunnen we dan alsnog een concrete prijsindicatie aan je geven, voor een uitleganimatie die aansluit op jouw wensen en doelen.

Ontdek de mogelijkheden.

Meer info over onze werkwijze naar een verbluffend animatiefilmpje? Neem contact op