Explanimation: duidelijke visualisaties

Dankzij een explanimation zijn er minder woorden nodig, omdat de illustraties en beelden de boodschap of het verhaal op een laagdrempelige en duidelijke manier vertellen. Belangrijk bij een explainer video is de ideale mix van een heldere verhaallijn, duidelijke visualisaties en goede voice-over teksten. Deze combinatie zorgt ervoor dat we de aandacht van de kijker vasthouden.  Voorbeelden van explanaimations zijn een technische animatie of een bedrijfsanimatie laten maken voor organisaties met een complexere structuur.

De voordelen van een explanimation

 • Volledig uniek en op maat gemaakt.
 • De explanimation en visuals kun je ook gebruiken op je website of in bijvoorbeeld een infographic.
 • De illustraties zijn versimpeld, waardoor de boodschap en animatie visueel sterk en duidelijk zijn.
 • Alles is mogelijk en alles wat we maken is exclusief ontwikkeld voor jouw explainer video.\Eén digitaal middel dat het verhaal duidelijk vertelt, waardoor je kosten bespaart in zowel tijd als geld.
 • Eén digitaal middel dat het verhaal duidelijk vertelt, waardoor je kosten bespaart in zowel tijd als geld.
 • Jij kijkt en denkt mee tijdens het gehele proces. Jij bent onderdeel van ons team.

Onze klanten

Prachtige merken die we hebben mogen opfleuren.

Onze klanten

"I loved working with Animation Agency. They provided excellent animations, understood our brand from the start, and were also a joy to work with."

B2B Marketing Director

Dana Connor

TransIP

"Super fijne club om mee samen te werken. Levert op tijd af, sparren graag met je mee en willen ook weten wat je in de markt (gaat) zet(ten). Aanrader!"

Eigenaar / Senior Consultant

Ted Jansen

Embora Groep

"Zoek vooral niet verder dit is het bedrijf die jou verder kan helpen met behalen van de doelen die je wilt behalen! Communicatie en eindresultaat is super."

Business owner

Rense Huijbers

Mendoza Containers

Een selectie van ons
meesterwerk

Ons werk

Waarom Animation Agency?

Wij hebben bij Animation Agency al vele explanimations ontwikkeld. We zijn gedreven in het maken van 2D animaties en 3D animaties. Voor ons is een explainer video pas geslaagd als alle details kloppen. Hoogstaande kwaliteit is bij ons de standaard.

Dit mag je van ons animatiebedrijf verwachten:

 • Wij maken explanimations met visuals van hoge kwaliteit.
 • Persoonlijke aandacht en service. Enkel korte en snelle lijntjes.
 • 100% maatwerk. Dat biedt jou oneindig veel mogelijkheden.
 • Een creatief, gemotiveerd en jong team.
 • We zijn betrokken, denken met je mee en geven je altijd eerlijk advies op basis van onze expertise.
 • Een explanimation die verduidelijkt, de kijker vasthoudt en aanspreekt.
 • Aan de hand van jouw wensen en doelen maken we een aanvalsplan. 

Een explanimation laten maken die blijft hangen

Het maken van een explanimation is voor ons een leuke uitdaging. Bovendien kunnen we jou, juist vanuit onze externe positie, helpen om het verhaal te vereenvoudigen en te vertalen naar een sterke animatie. We combineren jouw input met onze expertise en ervaring.

Hoe complex je proces of verhaal ook is, wij zorgen voor simpliciteit en duidelijkheid. Dit leidt tot een effectieve animatie die bij de doelgroep blijft hangen. Meer weten over onze cases of werkwijze? Neem contact op. 

Contact

Vragen over een explanimation laten maken of wil je een prijslijst/offerte aanvragen? Mail naar hello@animation-agency.nl, bel 040 - 240 51 51 of vul het contactformulier in.

Naam*

Achternaam*

Email*

Bedrijf

Je vraag of opmerking

Bedankt, we hebben hem ontvangen en komen zo snel mogelijk bij je terug. Mocht je in de tussentijd niks te doen hebben, dan kan je altijd ons portfolio bekijken.
Oops! Er is iets fout gegaan! Stuur een mailtje naar hello@animation-agency.nl en dan kunnen wij je direct helpen.
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met onze Privacy Policy en Cookie Policy

Explanimation: een video met impact

Een explanimation is een ideaal middel om processen of wat jouw bedrijf doet uit te leggen. Daarbij kan een explainer video direct impact hebben op sales. Ten eerste omdat mensen beter begrijpen wat je doet en ten tweede omdat je met video meer invloed op beslissingen uitoefent dan met foto’s.

Een explanimation is zeer geschikt om visueel complexe materie behapbaar en duidelijk te maken. Een dergelijke animatie laten maken zorgt er naast een duidelijk verhaal ook voor dat de informatie 12 x beter wordt onthouden ten opzichte van tekst. Ontdek dus ook de kracht van een explanimation.

Ervaar wat een explanimation voor je bedrijf kan doen. Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen over explanimation laten maken

We krijgen regelmatig vragen over explanimations. De meest voorkomende hebben we hieronder voor je op een rij gezet. Vind jouw vraag over explainer video’s.

Waarom kiezen voor een explanimation?

Een explanimation is het beste middel om ingewikkelde onderwerpen op een behapbare en duidelijke manier uit te leggen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan werkprocessen, uitleg over hoe een tool werkt of wat de core business van je bedrijf is, of het uitleggen van regelgeving of een begrip.

Dankzij de visuele elementen en begrijpelijke voice-over tekst wordt de content duidelijk en begrijpelijk. Bovendien zorgen de beeldende illustraties ervoor dat de content beter in het geheugen van de kijker blijft hangen. Daarmee is een explainer video ook een interessant marketingmiddel.

Welk type explainer video is het beste?

Een explanimation kent twee vormen: 2D of 3D. Bij een 2D animatie laten maken krijg je een video met illustraties zonder diepte, wat een minder realistisch beeld geeft, maar inhoudelijk wel voldoende is. Een 3D animatie is vergelijkbaar met animatiefilms en zorgt dus meer voor een visuele beleving.

De belangrijkste afwegingen voor een 2D versus 3D animatie zijn het budget en het doel van de animatie. Als je zelf nog twijfelt, kunnen we natuurlijk altijd met je meedenken om te kijken welk type animatie het beste bij jou en je bedrijf past.

Wat kost een explanimation laten maken?

Ondanks dat we graag heel concreet naar je zijn, is een eenduidig antwoord hierop niet mogelijk. Bij een explanimation laten maken spelen namelijk allerlei zaken een rol, die invloed hebben op de kosten. Denk aan de stijl van de animatie, de lengte van de explainer video en de complexiteit.

Wel kunnen we door slechts 10 minuten (telefonisch) met je in gesprek te gaan alsnog concreet zijn over de kosten van een explanimation. Zodra we namelijk iets meer weten over je wensen en de animatiestijl die je aanspreekt, kunnen we een prijsindicatie aan je afgeven.

Ontdek de mogelijkheden.

Meer info over onze werkwijze naar een verbluffend animatiefilmpje? Neem contact op