Wat kost een animatiefilmpje?

De kosten van een animatievideo liggen enorm uiteen. Dit komt simpelweg omdat er allerlei soorten en variabelen zijn die bepalend zijn voor de prijs. Het korte antwoord op deze vraag is daarom: de prijs van een animatievideo laten maken ligt tussen de € 2.000 en € 9.000.

De exacte kosten zijn mede afhankelijk van de kwaliteit van de animatievideo en je wensen. In dit artikel komen de variabelen die een rol spelen in de prijs aan bod. Aan de hand hiervan kun je bekijken welke keuzes een ‘need to have’ voor je zijn en wat je animatie dan ongeveer gaat kosten.

Animatie laten maken kosten? Dit hangt o.a. af van het soort animatie, de duur en je wensen. Ontdek aan welke kosten je moet denken voor een animatie.

Wat is bepalend voor de prijs van een animatie?

Hieronder vind je alle keuzes en kenmerken die de prijs van een animatiefilmpje bepalen.

1. Animatiesoort

Allereerst speelt de animatiesoort een belangrijke rol voor de prijs. Wordt het bijvoorbeeld een 2D animatie of 3D animatie? Een 3D animatie ziet er realistischer uit, maar kost dus meer tijd om te maken. Dit kan tot een paar duizend euro verschillen ten opzichte van een 2D animatie.

2. Duur van de video

Ook speelt de duur van de animatievideo natuurlijk een rol. Moet er 30 seconden aan video gemaakt worden of 3 minuten? Heb je zelf nog geen idee? Dan kunnen we je bij Animation Agency helpen om hierin op basis van het doel en het verhaal van de video een knoop door te hakken.

3. Illustratiestijl

De illustratiestijl bepaalt de complexiteit en tijd die bij het laten maken van de animatievideo komt kijken. Tot welke mate van detail in de illustraties ben je tevreden met de animatie of welke details zijn nodig om het verhaal goed te vertellen? Dit kunnen we eventueel ook samen bekijken.

4. Aanvullende wensen

Waar je precies uitkomt met de prijs heeft er ook mee te maken welke ingrediënten je aan de video toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan een voice-over, interactiviteit, muziek en ondertiteling. 99% Van de video hebben een voice-over, maar in principe zijn alle genoemde keuzes optioneel.

Altijd inbegrepen bij de kosten van een animatie

In de kosten voor een animatie zit bij Animation Agency alles verwerkt, dus het betreft een all-in prijs:

  • Briefing
  • Strategische sessie en plan opstellen
  • Concept
  • Schrijven van het script en eerste tekeningen
  • Storyboard uitwerken
  • Voice-over en muziek (indien hiervoor is gekozen)
  • Animeren van de video
  • Overleg en projectmanagement
  • Verwerken van feedback
  • 100% tevredenheidsgarantie

Wat levert een animatievideo op?

Vergeet niet dat een animatie niet alleen een informerend doel heeft, maar ook perfect zijn werk doet als sales middel. Uit onderzoek blijkt dat veel bedrijven de kosten van een animatie binnen een paar maanden al terugverdienen. En dat is dan nog maar het begin van het domino-effect aan sales.

Wat kost een animatie nu écht?

We kunnen ons voorstellen dat de range van € 2.000 tot € 9.000 waar we dit artikel mee begonnen nog te abstract is. Wij van animatiestudio Animation Agency kunnen uiteraard een veel concreter plaatje voor je schetsen.

Omdat het afhankelijk is van je wensen en diverse opties, hebben we graag een vrijblijvende call met je. In slechts 10 minuten weet je al wat de kosten zijn voor de animatie die jij voor ogen hebt.

Meer informatie of contact?

Wil je concreet weten wat een professionele animatievideo kost? Je kunt dus altijd contact opnemen of prijzen opvragen, helemaal vrijblijvend.

Meer informatie of contact?

Overweeg je toch hulp in te schakelen bij het maken van een animatiefilmpje? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een prijs bij ons opvragen. Laat dus gerust van je horen.