Hoe wordt een animatie gemaakt? (Stappenplan)

Een animatievideo is dé manier om jouw verhaal, instructie of proces simpel en visueel te maken. Maar hoe komt zo’n animatievideo tot stand? Dat leggen we je stap voor stap uit!

Een animatie maken in zes stappen! ✓ Nauw betrokken bij het proces ✓ Regie in handen ✓ Oneindige mogelijkheden ✓ Samen kijken naar jouw wensen

1. Creatief concept

Aan de hand van een creatieve sessie kijken we samen naar de wensen en de mogelijkheden voor de animatievideo. Wil je een 2D animatie of toch liever een 3D animatie? Ben je opzoek naar een algemene bedrijfsfilm of toch naar een explainer? En wil je jouw doelgroep raken in een korte, pakkende animatie of wil je een lange video maken waarin je alle aspecten belicht? De mogelijkheden zijn eindeloos.

De ideeën die uit deze sessie komen worden vertaald naar een creatief concept. Dit concept bevat de eerste opzet van een script en de eerste tekeningen.

2. Het storyboard

Als we goedkeuring hebben beginnen we aan het storyboard. De schetsen van het creatief concept zijn nu klaar om vertaald te worden naar illustraties. We ontwikkelen een uitgewerkt storyboard met uitgewerkte visuals.

3. Animatic

Om een goed beeld te geven hoe de animatie er ongeveer uit zal zien, maken we een animatic. Een animatic is het storyboard gecombineerd met een computer gegenereerde voiceover en simpele camerabewegingen. Ook hier krijg je de mogelijkheid om feedback te geven, voordat we echt beginnen met animeren.

4. Voice-over

De keuze van de voice-over is erg belangrijk en bepalend voor het gevoel van de animatie. Daarom kiezen we zorgvuldig voor een stemacteur die volledig bij de boodschap en het bedrijf past. Na goedkeuring op de demo’s beginnen we met het animeren!

5. Animeren

En dan is het tijd voor de belangrijkste stap: het animeren. Onze motion designers gaan aan de slag om de illustraties tot leven te wekken. Beetje bij beetje komen we zo steeds meer in de buurt van onze ideeën tijdens de creatieve sessie.

6. Geluidseffecten

Maar we zijn er nog niet helemaal. Naast een voice-over moeten er ook geluidseffecten toegevoegd worden aan de animatie. Door geluidseffecten met de juiste timing toe te voegen, geef je de animatie extra kracht.

Het eindresultaat

Na al deze stappen is de animatie af en kan de animatie worden opgeleverd aan de klant. Helemaal tevreden? Super, want wij zijn pas tevreden als onze klanten dat ook zijn. We leveren de animatie in verschillende formaten op, zodat deze ingezet kunnen worden op diverse online kanalen.

Zo hebben we in zes stappen een té gekke animatie ontwikkeld. Benieuwd hoe we jouw boodschap of verhaal kunnen vertalen naar een animatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie of contact?

Overweeg je toch hulp in te schakelen bij het maken van een animatiefilmpje? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een prijs bij ons opvragen. Laat dus gerust van je horen.