Hoe kom je goed voorbereid naar een creatieve sessie met ons?

Voor we beginnen met het ontwikkelen van jouw animatie plannen we een creatieve sessie (verwijzen Blog 1. Hoe wordt een animatie gemaakt?) in. Tijdens deze creatieve sessie kijken we samen naar de mogelijkheden en jouw wensen voor de animatievideo, die we vertalen naar een creatief concept. Maar hoe bereid je je voor op deze sessie? In deze blog leggen we het je uit!

Drie tips om je voor te bereiden op een creatieve sessie met ons! ✓ Vrijblijvend gesprek ✓ Samen kijken naar jouw wensen ✓ Oneindige mogelijkheden

De creatieve sessie

Met een animatievideo is veel mogelijk. Wil je een 2D animatie of toch liever een 3D animatie? Wil je een explainer of ben je opzoek naar een algemene bedrijfsanimatie? En wil je jouw doelgroep raken in een korte, pakkende animatie of wil je een lange video maken waarin je alle aspecten belicht? Dit nemen we allemaal met je door tijdens de sessie.

Wat kan je doen?

Het is belangrijk dat je tijdens deze sessie duidelijk al jouw ideeën en wensen weet over te brengen, zodat wij een animatie kunnen maken waar jij 100% tevreden over bent. Hieronder benoemen we wat jij zelf kunt doen om je voor te bereiden op de sessie.

Wat is het doel van de animatie?

Maak voor jezelf helder wat het doel is van de animatie. Wil je meer leads genereren? Je naamsbekendheid vergroten? Of beiden? Misschien wil je een animatie maken om de doelgroep iets uit te leggen of een complex verhaal te vertalen. Het doel van de animatie is erg belangrijk en heeft invloed op de inhoud en vorm van de animatie. Denk hier dus voor de sessie goed overna!

Kernwoorden voor het script

Het script van een animatie is erg belangrijk. Zoals in deze blog staat beschreven ben je snel geneigd om té veel informatie te delen. Schrijf daarom voor jezelf een aantal kernwoorden op die je zeker wilt vertellen én die relevant zijn voor de doelgroep. Door te veel achtergrondinformatie te benoemen haakt je doelgroep af en missen ze jouw echte boodschap.

Hoe ga je jouw doelgroep bereiken?

Bij Animation Agency kunnen we je helpen bij het bereiken van je doelgroep. Want leuk, zo’n animatie, maar nu moet de animatie je doelgroep ook nog bereiken. We horen graag of we hier iets voor je in kunnen betekenen!

Een geheel vrijblijvende creatieve sessie inplannen om jouw wensen en ideeën te bespreken? Vul hieronder het contactformulier in, dan plannen we graag een afspraak met je in. Ene, vergeet je niet goed voor te bereiden, hé! ;-)

Meer informatie of contact?

Overweeg je toch hulp in te schakelen bij het maken van een animatiefilmpje? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een prijs bij ons opvragen. Laat dus gerust van je horen.