3D animatie laten maken

Wil je nét een extra dimensie toevoegen aan jouw verhaal? Wij vertellen jouw boodschap met heldere 3D visuals, voor een meer realistische animatie. Een 3D animatie laten maken door Animation Agency zorgt voor een strak resultaat.

De kracht van 3D animaties

Om een (complex) proces uit te leggen, zijn vaak veel woorden nodig en voor veel bedrijven de hoofdredenen om een animatie te laten maken. Door jouw verhaal realistisch te visualiseren en te vertellen met een 3D animatie, valt je boodschap meer op, is deze duidelijker en houd je de aandacht langer vast. Dit zijn dé ingrediënten om je doelgroep te prikkelen en te overtuigen.

Voordelen van een 3D animatie

 • In een beknopte video je boodschap visueel duidelijk maken.
 • 100% op maat gemaakt, realistisch en uniek.
 • De visuals uit de animatie kun je hergebruiken voor o.a. op social media, je site of in infographics.
 • Letterlijk alles is mogelijk. Je krijgt realistische renders, volledig passend bij jouw product of dienst.
 • Jij hebt veel inspraak en denkt mee gedurende het hele traject.
 • We kunnen meteen naar de tekentafel, want een shoot inplannen en videobeelden maken is niet nodig.

Trotse partners

Wij mogen werken voor deze prachtige merken en zijn trots op het vertrouwen dat we van onze 500+ klanten hebben gekregen.

Onze klanten

Animation Agency heeft ons geholpen aan een heel duidelijke, informatieve animatie. Ze hebben ons uitstekend begeleid in het proces om tot een goede animatie te komen.

Adviseur bewonerscommunicatie

Karina Scholten

KAW Architecten

"Ter ondersteuning van ons te lanceren bedrijf hadden wij een explainer-video nodig, enigszins kortdag - Waar veel bureau's de boot afhielden of de wereld vroegen nam Animation Agency ons direct onder de vleugel en hebben ons van A tot Z begeleid."

Co Founder / Managing partner

Steven van Heyningen

HoogWonen

"Professionele en gedreven club! Open voor creativiteit en snel in actie."

Founder & Content Marketeer

Ilona de Baar

That Inner Flame

Een selectie van ons meesterwerk

Bekijk ons werk

Waarom Animation Agency?


Bij Animation Agency hebben we al vele succesvolle 3D animaties gemaakt. We weten precies hoe de realistische visuals aandacht trekken, hoe je een 3D animatie commercieel inzet en hoe alle elementen perfect gecombineerd worden tot één verhaal.


Wat je van ons als animatiebureau mag verwachten:

 • Altijd maatwerk, de mogelijkheden zijn oneindig.  
 • Persoonlijke aandacht en service. Geen vraag is te gek of te veel.
 • Wij zijn betrokken, denken mee en geven eerlijk advies om ons gezamenlijk doel te bereiken.
 • Animatie met realistische visuals van zeer hoge kwaliteit.
 • Een 3D animatie, gericht op reputatiemanagement en omzetgroei.
 • Begrip voor jouw wensen en doelen.
 • Jong en gedreven team, dat enkel de beste kwaliteit levert.
 • Uitgebreide ervaring met uiteenlopende animaties, van explanimations tot bedrijfsanimaties.

3D animatie laten maken: wat is jouw case?


Overweeg je om een 3D animatie te laten maken door onze animatiestudio? We gaan graag met je in gesprek om jouw ideeën met onze expertise en creativiteit te combineren. 

Wat voor verhaal je ook wilt vertellen, wij zorgen voor een realistische en duidelijke animatie van 60 tot 90 seconden. Jouw doelgroep krijgt te maken met een 3D animatie waar ze geen genoeg van kunnen krijgen.

Contact

Vragen over een 2D animatie laten maken of een prijslijst/offerte aanvragen? Geef ons een belletje of stuur een mailtje om verder te praten. Let's create an awesome world together.

Naam*

Achternaam*

Email*

Bedrijf

Je vraag of opmerking

Bedankt, we hebben hem ontvangen en komen zo snel mogelijk bij je terug. Mocht je in de tussentijd niks te doen hebben, dan kan je altijd ons portfolio bekijken.
Oops! Er is iets fout gegaan! Stuur een mailtje naar hello@animation-agency.nl en dan kunnen wij je direct helpen.
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met onze Privacy Policy en Cookie Policy

Wat is een 3D animatie?

Een 3D animatie is een driedimensionale animatie en bevat in tegenstelling tot een 2D animatie ook diepte. Een 3D animatie leent zich vooral goed voor technische onderwerpen, omdat elementen van bijvoorbeeld een machine of concept heel concreet ontleed kunnen worden in dit type animatie.

3D animaties zijn een interessante keuze, zeker aangezien je hiermee kosten voor een fotoshoot of videoshoot kunt besparen. De gebruikte 3D assets kun je namelijk hergebruiken voor marketing / sales, en tevens makkelijk aanpassen, bijvoorbeeld qua kleur. Hierdoor heb je talloze mogelijkheden.

Meer weten over een 3D animatie laten maken? Ontdek de mogelijkheden. Neem contact op. 

Veelgestelde vragen over 3D animaties

Sommige vragen over 3D animaties komen regelmatig terug. Misschien heb jij ook een specifieke vraag? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder.

Wat is het verschil tussen een 3D en 2D animatie?

Een 3D animatie is een driedimensionale animatie, en bevat in tegenstelling tot 2D diepte. De animatie wordt op de computer gemaakt, terwijl 2D animaties ontstaan naar aanleiding van tekeningen of illustraties. Voor de kijker is een 3D animatie meer realistisch dan een 2D animatie.

3D of 2D video’s zijn allebei een goede keuze voor een animatievideo. De afweging is vooral de duur van de video, het beschikbare budget en überhaupt de voorkeuren en doelstellingen van de video. Mocht je nog twijfelen tussen deze twee animatievormen, dan denken we graag met je mee.

Waarom kiezen voor een 3D animatie?

Het voordeel van een 3D video is ten eerste dat er om een object heen bewogen kan worden (diepte), waardoor de kijker een realistisch beeld ervaart. Dit zorgt er ook voor dat een kijker vaak langer de aandacht vasthoudt bij een 3D animatie. Dit is dus een slimme keuze bij langere video’s.

Ten tweede kun je met een 3D animatie inspelen op emoties, juist omdat het beeld realistischer is en de kijker wat dat betreft de beelden dus meer ‘beleeft’. Ten derde is een 3D video multi-inzetbaar. Denk aan gebruik voor adverteren, je website en online zichtbaarheid.


Wat kost een 3D animatie laten maken?

Weet je al dat je een 3D animatie wilt laten maken of twijfel je nog ten opzichte van 2D? Dit is medebepalend voor de kosten. Los van de animatievorm, bepalen ook zaken als de duur en complexiteit van de video de prijs. Wil je snel en concreet weten waar je aan moet denken?

Wij geven je die duidelijkheid, maar daarvoor moeten we eerst meer weten over je wensen en doelen. En bijvoorbeeld ook of er al 3D-modellen aanwezig zijn, zoals FXB, OBJ, CAD of STEP? Neem contact op voor een vrijblijvende call en we geven je binnen 10 minuten een concrete kostenindicatie.

Let's animate your story!

Bij animatiebedrijf Animation Agency maken we op het gebied van animatie alles mogelijk. Sta je te springen om samen met ons aan de slag te gaan met een verbluffende animatie? Geef ons een belletje of mail ons en we praten er verder over. Let’s animate your story.