Stijlbepaling van onze explainer voor Ecobit Software

Stijlbepaling, hoe gaat het in z'n werk?

Wist je dat ieder aspect in een animatieproductie even belangrijk is? Wij vinden het dan ook goed dat de klant van A tot Z betrokken is bij het traject. Dit geldt ook voor de stijlbepaling! Wij nemen je mee in de ontwikkeling voor de animatie van Ecobit Software.

In de stijlbepaling gaan we aan de slag met de visuals van de animatie. Hierbij kijken we naar het doel van de animatie, de boodschap, maar ook de bestaande huisstijl van de klant. Zijn er bepaalde elementen in de huisstijl welke zich perfect lenen voor animatie? Dan zullen wij deze zeker toevoegen aan de productie. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de kijker. Tevens is op het deze manier mogelijk voor de klant om de visuals ook nog voor andere communicatiemiddelen te gebruiken.

Karakters:

Tijdens het vooronderzoek kwamen we er achter dat Ecobit Software vooral met ronde vormen werkt. Deze vormen laten we dan ook terugkomen in de visuals. Daarnaast hebben we het kleurenschema van Ecobit Software geanalyseerd en er, voor extra afwisseling, een kleur aan toegevoegd: zwart. De karakters staan voor de gebruikers van de AFAS Motor, dus we hebben zowel mannen als een vrouw gevisualiseerd.

Concept visuals

Om de klant een goed beeld te geven van wat er te wachten staat, hebben we twee concept visuals ontwikkeld.

Visual 1

In de eerste visual zie je dat de personage daadwerkelijk 'in control' is. Door één scherm te tonen laten we zien dat alle gegevens via Ecobits AFAS Motor in één dashboard gevangen kunnen worden.

Visual 2

Omdat het gaat om het verzamelen van data in de AFAS motor, laten we met dit beeld zien dat verschillende soorten data ‘gevangen’ worden door de datastromen. Deze zijn groen en zodra ze de data raken ontstaat er een groen bolletje om de data heen. Dit laatste kun je vervolgens weer herleiden naar het Ecobit Software logo.

Oneindige mogelijkheden?

Bij animatiebedrijf Animation Agency maken we op het gebied van animatie alles mogelijk. Sta je te springen om samen met ons aan de slag te gaan met een verbluffende animatie? Geef ons een belletje of mail ons en we praten er verder over. Let’s animate your story.