Wat doen we in deze weken?

De komende weken zetten we alles op alles om een fantastische animatie voor jou te ontwikkelen. We starten met een creatieve sessie waarin we jouw wensen en alle mogelijkheden bespreken. Tijdens deze sessie stellen we een planning op en geven we je een indicatie van wanneer de animatie gereed zal zijn. Gebaseerd op deze creatieve sessie en planning gaan we aan de slag met het maken van een storyboard, het schrijven van een script, en vervolgens met illustreren en animeren. In deze blog belichten we de belangrijke factoren die van invloed zijn op de doorlooptijd van ons animatieproces

Binnen 4 tot 8 weken ontwikkelen wij jou animatie! ✓Feedback momenten ✓Nauwe samenwerking ✓Korte doorlooptijd ✓Maatwerk ✓Op basis van jouw wensen

Waar hangt de doorlooptijd vanaf?

De doorlooptijd van een animatie is afhankelijk van een aantal factoren:

De lengte van de animatie

Ten eerste bepaalt de lengte van een animatie hoe lang we bezig zijn met het maken van de animatie. Over het algemeen geldt hoe langer de animatie duurt, hoe langer de doorlooptijd. De lengte van een animatie is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je doelgroep aandacht kan houden bij de animatie en dat de boodschap écht overkomt. In deze blog (verwijzen blog 3. Hoe lang moet een animatie zijn) leggen we je uit hoe lang jouw animatie moet zijn.

De stijl van de animatie

Naast de lengte heeft de stijl van de animatie ook invloed op de doorlooptijd. Een 3D animatie kan eenvoudig worden gebruikt om bijvoorbeeld een complexe machine te ontleden en te laten zien. Het animeren hiervan is ingewikkelder en neemt meer tijd in beslag dan het ontwikkelen van een animatie met enkel platte tekeningen, zoals bij een 2D animatie.

Daarnaast is ook de mate van detail van invloed op de doorlooptijd. Wanneer de karakters in de animatie meer details moet bevatten, zijn onze illustrators langer aan het illustreren.

De samenwerking

De derde factor is de snelheid van de samenwerking. Een animatie wordt ontwikkelt in stappen, waarbij de klant de mogelijkheid krijgt om tussentijds feedback te geven. (verwijzen Blog 1. Hoe wordt een animatie gemaakt?) Hoe soepeler de samenwerking en hoe sneller de klant de feedback doorgeeft, hoe sneller ons team weer aan de slag kan met de animatie. Wil je ergens een nachtje over slapen? Prima! Direct je feedback doorgeven? Ook goed! Daar wordt de doorloopsnelheid net iets korter van.

Meer informatie of contact?

Overweeg je toch hulp in te schakelen bij het maken van een animatiefilmpje? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen of een prijs bij ons opvragen. Laat dus gerust van je horen.