De definitie van een animatie is: een video gemaakt van geïllustreerde beelden (met de hand of digitaal), die achter elkaar worden afgespeeld. Je zou bijvoorbeeld de Disney tekenfilms kunnen zien als een oude vorm van animatie. De digitalisering heeft animaties naar een hoger niveau getild.
Tegenwoordig laten veel bedrijven een animatie maken om een verhaal of proces visueel en begrijpelijk te presenteren. De kracht van animatie is dat visualisering en goede voice-over teksten een sterk samenspel vormen om duidelijk en concreet een boodschap of verhaal over te brengen.
Heb je interesse in een animatie video laten maken? Ontdek zelf ook hoe je moeilijke onderwerp makkelijk kunt uitleggen. Neem contact met ons op.
Het onderwerp animatievideo laten maken door een animatiestudio kan vragen met zich meebrengen. We hebben een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Vind je vraag hieronder.
Ondanks dat we graag heel concreet naar je zijn, is een eenduidig antwoord hierop niet mogelijk. Bij een explanimation laten maken spelen namelijk allerlei zaken een rol, die invloed hebben op de kosten. Denk aan de stijl van de animatie, de lengte van de explainer video en de complexiteit.
Wel kunnen we door slechts 10 minuten (telefonisch) met je in gesprek te gaan alsnog concreet zijn over de kosten van een explanimation. Zodra we namelijk iets meer weten over je wensen en de animatiestijl die je aanspreekt, kunnen we een prijsindicatie aan je afgeven.
Een explanimation kent twee vormen: 2D of 3D. Bij een 2D animatie laten maken krijg je een video met illustraties zonder diepte, wat een minder realistisch beeld geeft, maar inhoudelijk wel voldoende is. Een 3D animatie is vergelijkbaar met animatiefilms en zorgt dus meer voor een visuele beleving.
De belangrijkste afwegingen voor een 2D versus 3D animatie zijn het budget en het doel van de animatie. Als je zelf nog twijfelt, kunnen we natuurlijk altijd met je meedenken om te kijken welk type animatie het beste bij jou en je bedrijf past.
Een explanimation is het beste middel om ingewikkelde onderwerpen op een behapbare en duidelijke manier uit te leggen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan werkprocessen, uitleg over hoe een tool werkt of wat de core business van je bedrijf is, of het uitleggen van regelgeving of een begrip.
Dankzij de visuele elementen en begrijpelijke voice-over tekst wordt de content duidelijk en begrijpelijk. Bovendien zorgen de beeldende illustraties ervoor dat de content beter in het geheugen van de kijker blijft hangen. Daarmee is een explainer video ook een interessant marketingmiddel.
We zouden je hier graag direct een concreet antwoord willen geven, maar: ‘it depends’. Hierin spelen factoren zoals de stijl van de animatie, de lengte en de complexiteit een rol. Heb je geen idee waar je qua kosten aan moet denken en wil je snel een indicatie?
We geven je graag meer duidelijkheid, maar daarvoor hebben we wat input nodig. Daarom kun je een vrijblijvende call van 10 minuten met ons inplannen. Binnen 10 minuten hoor je wat de kosten van diverse soorten animaties zijn, die aansluiten op jouw wensen en doelen.
8 op de 10 bedrijven zetten animatie in als communicatiemiddel, onder andere voor promotie en sales. Het is voor technische onderwerpen een ideaal middel om complexiteit te vereenvoudigen. Daarnaast trekken animaties sowieso meer aandacht dan bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen.
Het succes valt of staat ook met de professionaliteit, inhoud en structuur van de video. Daar kunnen wij je bij helpen. Ook leert de ervaring dat wij als neutrale partij een goede en nuttige bijdrage leveren aan de inhoud, omdat wij juist minder diep in de technische materie zitten.
Allereerst bespreken we natuurlijk jouw wensen, doelen en de briefing. Vervolgens verzorgen wij een strategische sessie. Hier komt een eerste versie van het plan en verhaal van de animatie uitrollen. Daarna gaan we van concept richting de uitvoer.
Ben je tot nu toe blij, dan zitten we met de digitale pennen in de aanslag klaar om aan het storyboard te werken. Verder kiezen we samen een voice-over die goed past bij jouw organisatie. Hebben we dan weer groen licht, dan brengen onze motion designers alles tot leven tot een animatie op maat.
Weet je al dat je een 3D animatie wilt laten maken of twijfel je nog ten opzichte van 2D? Dit is medebepalend voor de kosten. Los van de animatievorm, bepalen ook zaken als de duur en complexiteit van de video de prijs. Wil je snel en concreet weten waar je aan moet denken?
Wij geven je die duidelijkheid, maar daarvoor moeten we eerst meer weten over je wensen en doelen. En bijvoorbeeld ook of er al 3D-modellen aanwezig zijn, zoals FXB, OBJ, CAD of STEP? Neem contact op voor een vrijblijvende call en we geven je binnen 10 minuten een concrete kostenindicatie.
Het voordeel van een 3D video is ten eerste dat er om een object heen bewogen kan worden (diepte), waardoor de kijker een realistisch beeld ervaart. Dit zorgt er ook voor dat een kijker vaak langer de aandacht vasthoudt bij een 3D animatie. Dit is dus een slimme keuze bij langere video’s.
Ten tweede kun je met een 3D animatie inspelen op emoties, juist omdat het beeld realistischer is en de kijker wat dat betreft de beelden dus meer ‘beleeft’. Ten derde is een 3D video multi-inzetbaar. Denk aan gebruik voor adverteren, je website en online zichtbaarheid.
Een 3D animatie is een driedimensionale animatie, en bevat in tegenstelling tot 2D diepte. De animatie wordt op de computer gemaakt, terwijl 2D animaties ontstaan naar aanleiding van tekeningen of illustraties. Voor de kijker is een 3D animatie meer realistisch dan een 2D animatie.
3D of 2D video’s zijn allebei een goede keuze voor een animatievideo. De afweging is vooral de duur van de video, het beschikbare budget en überhaupt de voorkeuren en doelstellingen van de video. Mocht je nog twijfelen tussen deze twee animatievormen, dan denken we graag met je mee.
Als je de keuze voor een 2D animatie hebt gemaakt, is de animatievorm al heel concreet. Tegelijkertijd spelen er voor de kosten nog andere variabelen een rol, zoals de duur en complexiteit van de video. Wil je snel een indicatie om te ontdekken of binnen jouw budget past?
We bieden je snel duidelijkheid, nadat we wat input van je hebben over je wensen en doelen. Dan kunnen wij namelijk goed inschatten wat de 2D animatie maken gaat kosten. Plan een vrijblijvende call met ons in en binnen 10 minuten heb je het antwoord op de vraag ‘wat kost een 2D animatie’.
Een 2D animatie laten maken biedt diverse voordelen. Ten eerste is het een simplistische animatievorm. De creatie kost minder tijd en geld (vergeleken met 3D). Heb je dus een beperkt budget, dan is een 2D animatie een geschikte keuze.
Ten tweede is het een goede oplossing als je weinig of slecht beeldmateriaal hebt. Ten derde kun je de elementen uit 2D animaties ook inzetten als afbeeldingen op onder andere je website. Goed voor de herkenning en het is uniek beeldmateriaal, op maat gemaakt voor jou.
Een 2D animatie is simpelweg een tweedimensionale animatie. De animatiefilm wordt dus aan de hand van platte illustraties gemaakt, zonder diepte. Voor de kijker is een 2D animatie wat meer eenvoudig en simplistisch. Een 2D animatie heel effectief om een onderwerp duidelijk uit te leggen.
Een 3D animatie is een video met diepte en wordt meestal gebruikt voor technische animaties. 3D maakt het mogelijk om een complexe handeling of een machine van binnen te laten zien, waar een videocamera niet bij kan komen. Qua creatie is 3D complexer dan 2D.
Hoe graag we je hier ook direct een concreet antwoord op zouden willen geven, kan dat niet. Voor het benoemen van een prijs voor een uitleganimatie, spelen namelijk teveel variabelen een rol. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de video, de animatiestijl en de complexiteit.
Wat we wel kunnen doen, is een kort telefoongesprek met je houden, zodat we het kunnen hebben over je wensen. Binnen 10 minuten kunnen we dan alsnog een concrete prijsindicatie aan je geven, voor een uitleganimatie die aansluit op jouw wensen en doelen.
Een uitleganimatie kan in twee vormen uitgewerkt worden: een 2D animatie of een 3D animatie. Een 2D animatie is een video zonder diepte en is daardoor in die zin een minder realistische animatie. Een 3D animatie biedt daarentegen een visuele beleving, vergelijkbaar met echte animatiefilms.
De keuze tussen deze twee type animaties kan enerzijds gemaakt worden aan de hand van het doel of de inhoud van de animatie, maar budget kan ook een rol spelen. Uiteraard kun je je afwegingen met ons bespreken en helpen we je met het bepalen van de keuze die het beste past bij jou.
Een uitleganimatie is een ideaal middel wanneer je complexe onderwerpen op een makkelijke manier wilt uitleggen en visualiseren. Denk aan het uitleggen van complexe werkprocessen, de werking van een tool, de core business van een bedrijf, een begrip uitleggen of bepaalde regelgeving.
De content van een uitleganimatie is goed behapbaar. Daarnaast zorgen de beeldende illustraties ervoor dat de informatie begrijpelijker is en beter onthouden wordt.
Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de inhoud van de video volledig is afgestemd op de doelgroep en het doel van de animatie voor jouw bedrijf. De insteek moet niet direct zijn ‘wat willen wij vertellen’, maar ‘wat is belangrijk en relevant voor de kijker’.
Verder is het van belang dat de opbouw en het verhaal van de animatie goed zijn, zodat de kijker geprikkeld blijft om te blijven hangen. Op dat gebied kunnen wij als Animation Agency natuurlijk putten uit onze ervaring. Tot slot is van belang dat de video professionaliteit uitstraalt. Wij staan voor je klaar.
Meer info over onze werkwijze of heb je interesse in een professionele bedrijfsanimatie?
De kosten van een bedrijfsanimatie laten maken variëren. Dit is onder andere afhankelijk van de complexiteit van de video, de stijl van de animatie en de lengte. Qua variabelen is met name de lengte bij een animatie voor jouw bedrijf bepalend. Heb je geen idee? Wij kunnen je hierin ook adviseren.
Om je toch al wat duidelijkheid te scheppen over de prijzen, bieden we je de mogelijkheid om een vrijblijvende call van 10 minuten in te plannen. In die 10 minuten geven we je direct richtlijnen over de kosten van diverse type animaties die naar jouw smaak zijn en passen bij jouw doel.
Wij zien een bedrijfsanimatie als een co-creatie, dus dat betekent dat we je veelvuldig in het proces betrekken. Het begint allemaal met een briefing en strategische sessie, waar een eerste plan uit komt rollen. Daarna volgen een concept, de eerste versie van het script en de eerste illustraties.
Ben je hier blij mee, dan gaan we aan de tekentafel zitten voor een storyboard. We eindigen deze voorbereidende fase met het kiezen van een voice-over die past bij jouw bedrijf. Hebben we een go? Dan gaan onze motion designers aan de slag om de illustraties tot leven te wekken.
Er is geen ideale duur van een animatievideo. Aspecten die hierin een bepalende rol spelen zijn onder andere het doel van de video en het onderwerp, en dan met name de complexiteit hiervan.
Een algemeen uitgangspunt qua gemiddelde lengte ligt bij een animatie maken op 1,5 minuut. Het belangrijkste is wel om goed te weten hoe je de aandacht van de kijker goed kunt vasthouden. Onze expertise en jouw inhoudelijke inbreng vormen de sleutel tot succes voor een effectieve co-creatie.
De gemiddelde doorlooptijd van een animatievideo maken is 4 tot 8 weken, vanaf het moment van akkoord. Wij vinden het als animatiestudio belangrijk om met jou hand in hand door het proces te gaan. Dat betekent dat we je meenemen in elke fase en je krijgt daarin elke keer de kans om feedback te geven.
Meer info over onze werkwijze naar een verbluffend animatiefilmpje? Neem contact op.
Hier is eigenlijk geen ‘standaard’ voor. De prijs voor een animatievideo laten maken varieert, aangezien dit afhankelijk is van onder andere de stijl van de animatie, de lengte van de video en de keuze voor een voice-over.
Om je toch in een vroeg stadium duidelijkheid te bieden over de prijzen, kun je een vrijblijvende call met ons doen van slechts 10 minuten. Hierin geven we je direct richtlijnen over de kosten van diverse type animaties die passen bij jouw doelen en natuurlijk naar jouw smaak zijn.