Wat is de doorlooptijd van een animatie?

Bij Animation Agency werken we met unieke tekeningen die afgestemd zijn op jouw stijl en huisstijl. Het kost daarom even wat tijd om een animatie te ontwikkelen. De gemiddelde doorlooptijd van een animatie is 4 tot 8 weken.

Wat doen we in deze weken?

In deze weken gaan we hard aan de slag om voor jou een te gekke animatie te ontwikkelen. We beginnen met een creatieve sessie waarin we al jouw wensen en de mogelijkheden bespreken. Tijdens deze sessie maken we een planning en krijg je een indicatie wanneer de animatie af is. Aan de hand van deze creatieve sessie en de planning gaan we beginnen met het tekenen van storyboard, het schrijven van een script, om vervolgens te illustreren en te animeren.

Lees hoe een animatie wordt gemaakt!

Waar hangt de doorlooptijd vanaf?

De doorlooptijd van een animatie is afhankelijk van een aantal factoren.

De lengte van de animatie

Ten eerste bepaalt de lengte van een animatie hoe lang we bezig zijn met het maken van de animatie. Over het algemeen geldt hoe langer de animatie duurt, hoe langer de doorlooptijd. De lengte van een animatie is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je doelgroep aandacht kan houden bij de animatie en dat de boodschap écht overkomt. In deze blog (verwijzen blog 3. Hoe lang moet een animatie zijn) leggen we je uit hoe lang jouw animatie moet zijn.

De stijl van de animatie

Naast de lengte heeft de stijl van de animatie ook invloed op de doorlooptijd. Een 3D animatie kan eenvoudig worden gebruikt om bijvoorbeeld een complexe machine te ontleden en te laten zien. Het animeren hiervan is ingewikkelder en neemt meer tijd in beslag dan het ontwikkelen van een animatie met enkel platte tekeningen, zoals bij een 2D animatie.

Daarnaast is ook de mate van detail van invloed op de doorlooptijd. Wanneer de karakters in de animatie meer details moet bevatten, zijn onze illustrators langer aan het illustreren.

De samenwerking

De derde factor is de snelheid van de samenwerking. Een animatie wordt ontwikkelt in stappen, waarbij de klant de mogelijkheid krijgt om tussentijds feedback te geven. (verwijzen Blog 1. Hoe wordt een animatie gemaakt?) Hoe soepeler de samenwerking en hoe sneller de klant de feedback doorgeeft, hoe sneller ons team weer aan de slag kan met de animatie. Wil je ergens een nachtje over slapen? Prima! Direct je feedback doorgeven? Ook goed! Daar wordt de doorloopsnelheid net iets korter van.

Wil je weten of jouw deadline haalbaar is? Bel ons op 040 240 51 51, dan bespreken we graag met je de mogelijkheden door!

Blog 2: Wat kost een animatiefilmpje?

Blog 3: Soorten animaties