Eenvoudige animaties, realistische animaties, 2D, 3D; animaties zijn er in diverse smaken. De soorten animaties en de keuze qua uitwerking zijn zeer divers. De belangrijkste overeenkomst tussen alle animaties is dat ze complexe materie begrijpelijk maken.
Wil je een animatie laten maken, dan zijn je doel en budget medebepalend voor de soort animatie die je kiest. Maar wat is wat? In dit artikel lichten we de verschillende soorten animaties voor je uit, inclusief concrete animatie voorbeelden.
Een technische animatie zet complexe, technische materie, zoals diensten, producten of processen, om naar begrijpelijke visualisaties. De vorm is meestal een 3D- of 2D animatie. Deze animatiesoort leent zich voor het visualiseren van techniek en het gebruik van CAD-, FBX-, of OBJ-bestanden.
Alles is mogelijk. Met een technische animatie kun je veel meer visualiseren dan met bijvoorbeeld video. Een dergelijke animatie maakt ingewikkelde stof begrijpelijk en trekt de aandacht. Met een technische animatie kom je van goeden huize dankzij de professionele uitstraling.
Voorbeelden van een technische animatie
Een 2D animatie is een animatietechniek met ‘platte illustraties’, dus zonder diepte. Deze animatiesoort is eenvoudig, maar werkt zeer goed voor het versimpelen van complexe materie. Kenmerken: eenvoud, geschikt voor kleinere budgetten en herkenbaarheid (unieke illustratiestijl).
Het voordeel van de 2D animatie is dat het qua budget een interessante keuze is en dat het een laagdrempelige, ideale optie is wanneer je weinig of slecht beeldmateriaal hebt. Verder kun je met een 2D animatie veel herkenbaarheid creëren, mits de animatie goed in elkaar zit.