Hoe wordt een animatie gemaakt? (Stappenplan)

Een animatievideo is dé manier om jouw verhaal, instructie of proces simpel en visueel te maken. Maar hoe komt zo’n animatievideo tot stand? Dat leggen we je stap voor stap uit!

Stap 1 - Creatief concept

Aan de hand van een creatieve sessie kijken we samen naar de wensen en de mogelijkheden voor de animatievideo. Wil je een 2D animatie of toch liever een 3D animatie? Ben je opzoek naar een algemene bedrijfsfilm of toch naar een explainer? En wil je jouw doelgroep raken in een korte, pakkende animatie of wil je een lange video maken waarin je alle aspecten belicht? De mogelijkheden zijn eindeloos.

De ideeën die uit deze sessie komen worden vertaald naar een creatief concept. Dit concept bevat de eerste opzet van een script en de eerste tekeningen.

Stap 2 - Het storyboard

Als we goedkeuring hebben beginnen we aan het storyboard. De schetsen van het creatief concept zijn nu klaar om vertaald te worden naar illustraties. We ontwikkelen een uitgewerkt storyboard met uitgewerkte visuals.

Stap 3 - Animatic

Om een goed beeld te geven hoe de animatie er ongeveer uit zal zien, maken we een animatic. Een animatic is het storyboard gecombineerd met een computer gegenereerde voiceover en simpele camerabewegingen. Ook hier krijg je de mogelijkheid om feedback te geven, voordat we echt beginnen met animeren.

Blog 2: Wat kost een animatiefilmpje?

Blog 3: Soorten animaties