2D animatie laten maken

Wil je dat jouw boodschap helder wordt verteld en opvalt tussen alle content die dagelijks om de aandacht van jouw doelgroep vraagt? Laat dan een 2D animatie maken door een professioneel animatiebedrijf!

Jij bepaalt het verhaal, de personages en de stijl van de animatie. Wij denken met je mee en helpen je stap voor stap naar een eindresultaat dat jouw doelgroep prikkelt en overtuigt.

De kracht van 2D animaties

Om een verhaal te vertellen of een (complex) proces uit te leggen, zijn vaak veel woorden nodig. Door jouw verhaal te visualiseren en vertellen met een 2D animatie, valt je boodschap meer op, is deze duidelijker en houd je de aandacht langer vast. Dit zijn dé ingrediënten om je doelgroep te raken.  


Voordelen van een 2D animatie

 • In een beknopte video je boodschap visueel duidelijk maken. 
 • 100% op maat gemaakt en uniek.
 • De visuals uit de animatie kun je hergebruiken voor o.a. op social media, je site of in infographics.
 • Letterlijk alles is mogelijk. Je krijgt unieke illustraties, volledig passend bij jouw organisatie.
 • Jij hebt veel inspraak en denkt mee gedurende het hele traject.
 • We kunnen meteen naar de tekentafel, want een shoot inplannen en videobeelden maken is niet nodig.
 • Een 2D uitleganimatie laten maken biedt je de mogelijkheid een complex verhaal eenvoudig uit te leggen.

Trotse partners

Wij mogen werken voor deze prachtige merken en zijn trots op het vertrouwen dat we van onze 500+ klanten hebben gekregen.

Onze klanten

Animation Agency heeft ons geholpen aan een heel duidelijke, informatieve animatie. Ze hebben ons uitstekend begeleid in het proces om tot een goede animatie te komen.

Adviseur bewonerscommunicatie

Karina Scholten

KAW Architecten

"Ter ondersteuning van ons te lanceren bedrijf hadden wij een explainer-video nodig, enigszins kortdag - Waar veel bureau's de boot afhielden of de wereld vroegen nam Animation Agency ons direct onder de vleugel en hebben ons van A tot Z begeleid."

Co Founder / Managing partner

Steven van Heyningen

HoogWonen

"Professionele en gedreven club! Open voor creativiteit en snel in actie."

Founder & Content Marketeer

Ilona de Baar

That Inner Flame

Een selectie van ons meesterwerk

Bekijk ons werk

Waarom Animation Agency?

Bij Animation Agency hebben we al vele succesvolle 2D animaties gemaakt. We weten precies hoe je de aandacht trekt, hoe je een 2D animatie origineel maakt en hoe de animatie een plezier wordt om naar te kijken.

Wat je van ons als animatiebureau mag verwachten:

 • Altijd maatwerk, de mogelijkheden zijn oneindig.  
 • Persoonlijke aandacht en service. Geen vraag is te gek of te veel.
 • Wij zijn betrokken, denken mee en geven eerlijk advies om ons gezamenlijk doel te bereiken. 
 • Animatie met visuals van zeer hoge kwaliteit.
 • Een 2D animatie, gericht op reputatiemanagement en omzetgroei.
 • Begrip voor jouw wensen en doelen.
 • Jong en gedreven team, dat enkel de beste kwaliteit levert.

2D animatie laten maken: wat is jouw case?


Overweeg je om een 2D animatie te laten maken door ons animatiebedrijf? We gaan graag met je in gesprek om jouw ideeën met onze expertise en creativiteit te combineren. 

Hoe moeilijk je verhaal ook is, wij zorgen altijd voor een makkelijke en duidelijke animatie van 60 tot 90 seconden. Wij zorgen ervoor dat we een 2D animatie maken waar jouw doelgroep geen genoeg van krijgt.

Contact

Vragen over een 2D animatie laten maken of een prijslijst/offerte aanvragen? Geef ons een belletje of stuur een mailtje om verder te praten. Let's create an awesome world together.

Naam*

Achternaam*

Email*

Bedrijf

Je vraag of opmerking

Bedankt, we hebben hem ontvangen en komen zo snel mogelijk bij je terug. Mocht je in de tussentijd niks te doen hebben, dan kan je altijd ons portfolio bekijken.
Oops! Er is iets fout gegaan! Stuur een mailtje naar hello@animation-agency.nl en dan kunnen wij je direct helpen.
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met onze Privacy Policy en Cookie Policy

Wat is een 2D animatie? Ontdek de kracht van eenvoud

Een 2D animatie is een animatievideo, waarbij de focus ligt op het versimpelen en zonder afleiding uitleggen van een verhaal of concept. We maken 2D animaties met op maat gemaakte illustraties. De video sluit dus volledig aan op jouw huisstijl.

Wanneer je via Animation Agency een 2D animatie laat maken, betrekken je bij elke stap van het proces, dus je wordt eigenlijk co-creator. Ook geven we je advies over de inzet van de video op je website en andere (online) kanalen. Dit zodat je het maximale uit de animatie haalt. 

Interesse in een 2D animatie laten maken? Ontdek de opties. Neem contact met ons op. 

Veelgestelde vragen over 2D animaties

Bij onze animatiestudio Animation Agency krijgen we regelmatig vragen over 2D animaties en het verschil met 3D animaties. De veelgestelde vragen staan voor je op een rij.

Wat is het verschil tussen een 2D en 3D animatie?

Een 2D animatie is simpelweg een tweedimensionale animatie. De animatiefilm wordt dus aan de hand van platte illustraties gemaakt, zonder diepte. Voor de kijker is een 2D animatie wat meer eenvoudig en simplistisch. Een 2D animatie heel effectief om een onderwerp duidelijk uit te leggen.

Een 3D animatie is een video met diepte en wordt meestal gebruikt voor technische animaties. 3D maakt het mogelijk om een complexe handeling of een machine van binnen te laten zien, waar een videocamera niet bij kan komen. Qua creatie is 3D complexer dan 2D.

Waarom kiezen voor een 2D animatie?

Een 2D animatie laten maken biedt diverse voordelen. Ten eerste is het een simplistische animatievorm. De creatie kost minder tijd en geld (vergeleken met 3D). Heb je dus een beperkt budget, dan is een 2D animatie een geschikte keuze.

Ten tweede is het een goede oplossing als je weinig of slecht beeldmateriaal hebt. Ten derde kun je de elementen uit 2D animaties ook inzetten als afbeeldingen op onder andere je website. Goed voor de herkenning en het is uniek beeldmateriaal, op maat gemaakt voor jou.

Wat kost een 2D animatie laten maken?

Als je de keuze voor een 2D animatie hebt gemaakt, is de animatievorm al heel concreet. Tegelijkertijd spelen er voor de kosten nog andere variabelen een rol, zoals de duur en complexiteit van de video. Wil je snel een indicatie om te ontdekken of binnen jouw budget past?

We bieden je snel duidelijkheid, nadat we wat input van je hebben over je wensen en doelen. Dan kunnen wij namelijk goed inschatten wat de 2D animatie maken gaat kosten. Plan een vrijblijvende call met ons in en binnen 10 minuten heb je het antwoord op de vraag ‘wat kost een 2D animatie’.

Let's animate your story!

Bij animatiebedrijf Animation Agency maken we op het gebied van animatie alles mogelijk. Sta je te springen om samen met ons aan de slag te gaan met een verbluffende animatie? Geef ons een belletje of mail ons en we praten er verder over. Let’s animate your story.